slidermaupertuus

Buitenschoolse opvang Maupertuus

BSO Maupertuus is gevestigd in een particuliere school op Landgoed De Horst. Er zijn veel voorzieningen zoals een grote keuken, sportzaal, een kunstgrasveld en het bos op twee passen afstand. Kinderen van CBS Coolsma maken gebruik van deze BSO. Het team telt diverse ervaren pedagogisch medewerkers en een sport pedagogisch medewerker. Dit houdt in dat naast diverse activteiten op het gebied spel, creativiteit, muziek, en koken ook sporten dagelijks op het programma staat. Hierbij wordt goed gelet op de interesses van de kinderen. Op die manier is er voor elk wat wils.

Naast de keuze om mee te doen aan korte activiteiten worden ook langdurige projecten gedaan. Zoals bv. het maken van een bosmonster of het maken van sieraden van een binnenband van een fiets.
Regelmatig wordt het mooie bos naast het terrein gebruikt voor bv. levend stratego en de tennis- en jeu de boulesbaan. 
Omdat de kinderen elkaar al van school kennen, voelen zij zich snel vertrouwd. De rustmomenten, zoals eten en drinken, vinden in de basisgroepen plaats. Daarna kunnen de kinderen hun eigen speelplek kiezen of meedoen aan een van de vele activiteiten. Bij Maupertuus zal echt niemand zich vervelen!

Pedagogisch werkplan

In het pedagogisch werkplan BSO Maupertuus lees je alles over onze werkwijze op deze vestiging. Het werkplan is onderdeel van ons pedagogisch beleid dat bestaat uit het pedagogisch fundament en de pedagogische werkplannen. Het pedagogisch fundament beschrijft onze visie en basiswaarden. Dit pedagogisch werkplan is de vertaling daarvan naar de praktijk op BSO Maupertuus.

BSO in de schoolvakanties

Ook elke schoolvakantie bieden we kinderen een uitdagend en gezellig activiteitenprogramma. We  zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk bekende medewerk(st)ers werken en dat de kinderen leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. Daarom zijn er elke vakantie een aantal vaste vestigingen geopend en wordt uw kind zoveel mogelijk op een vaste vestiging in dezelfde vakantiegroep opgevangen.

Wat is er te beleven?
Dagelijks bieden we meerdere activiteiten tegelijk aan voor verschillende leeftijden. De kinderen kiezen bij aankomst aan welke activiteiten ze deel willen nemen. Elke vakantie is er een afwisselend aanbod van spel & sport, creatief, expressie en natuurbelevingsactiviteiten. Daarnaast blijft er voor de kinderen uiteraard ook ruimte voor eigen initiatieven en vrij spel. Op die manier zorgen we ervoor dat de BSO een plek is voor avontuur en rust, voor structuur én uitdaging.

Bekijk hier de BSO activiteitenprogramma’s schoolvakantie

Diensten

Oudercommissie

Meer info over ouderparticipatie

Contact

Horstlaan 2, 3971 LC Driebergen
T: 06 - 17 33 68 19
    03 43 - 72 31 10
E: bsomaupertuus@skdd.nl
Routebeschrijving

LRK Registratienummer 810798104
GGD Inspectierapport
facebookicon1
Maupertuus op Facebook
 

Teammanager
Ilona de Wild
06 - 45 75 87 40
i.dewild@skdd.nl

Ilona teammanager SKDD lichter

Activiteiten

Benieuwd naar het activiteitenprogramma? Klik hier

contact

Servicekantoor
Tel: 03 43 - 51 60 00
info@skdd.nl

Postbus 114 
3940 AC Doorn

Bezoekadres:
Perzikengaard 25 
3941 LP Doorn 

 

openingstijden

kinderdagverblijven:
7:30 - 18:30

peuterspeelgroepen:
8:30 - 12:15

buitenschoolse opvang:
tot 18:30

liggendmeisjeklein

 

direct aanmelden