struin2600

Struin! Het Natuurbelevingsproject

In alle schoolvakanties!

Struin logo transparant

Het natuurbelevingsproject voor
iedereen vanaf 6 jaar!

Natuurbeleving is belangrijk voor een gezonde lichamelijke en emotionele ontwikkeling. Ervaringen met de natuur vergroten het verantwoordelijkheidsgevoel voor de directe omgeving en bevorderen de waardering van de natuur op latere leeftijd.
Om die reden organiseren we met regelmaat natuurbelevingsprojecten. Een aantal, speciaal hiervoor geschoolde, pedagogisch medewerkers geven dit project een bijzondere impuls. De kinderen bekijken, leren, zijn zoveel mogelijk buiten en vooral zelf heerlijk actief.

Wat gaan we doen? 

Donderdag 3 MEI: Overleven met vuur en water bij Natuurkwartier in Nieuwegein. vol helaasHet Natuurkwartier is een plaats voor een ontmoeting met planten en dieren én hoe mensen hier vroeger leefden, een ontdekkingstocht naar wat heel dichtbij is. Hier ervaar je hoe bijzonder je eigen leefomgeving is!
We leren overleven met vuur,  en wat heb je nodig om zelf vuur te maken? Na deze activiteit zullen we afblussen in de waterspeeltuin! Ook is er een kinderboerderij, waarbij je door te wandelen over het erf allerlei dieren tegenkomt. Deze ontmoetingen zijn bijzonder leerzaam. 
In het Milieu-educatief centrum kun je zelf hutten en dammen bouwen.

Maandag 7 MEI: Klompenpad Kids
We gaan op ontdekkingstocht over een bijzonder pad in het gebied bij Bunnik/Houten. We starten bij een Toppunt op Ford vechten. Er valt veel te ontdekken, leren en te spelen. We steken o.a. over met een trekpontje en lopen door een weiland met koeien. Pas op de koeienvlaaien! Heb je wel een oog in oog gestaan met een koe? En gevoeld hoe een koeientong aanvoelt? Je loopt over een echt Ford, door weilanden met leuke overstapjes en langs boerderij Slagmaat waar je veel dieren kan zien, zoals paarden, koeien, kippen, eenden en nog veel meer... Wat we ook hopen te vinden en ontdekken zijn de broeihopen deze zijn gemaakt voor ringslangen ...dat wordt voorzichtig zoeken en kijken dus. Ook komen we langs Speelbos Nieuw Wulven waar we natuurlijk ook even verblijven. We nemen onze goed gevulde rugzak weer mee en picknicken buiten!natuurkwartier nieuwegein broodjes bakken

Wanneer

Struin-basis-locatie: BSO Maupertuus Driebergen

Struiners uit Doorn kunnen tot 9.00 uur gebracht worden bij BSO A@penSt@art, perzikengaard 25, Doorn, en zijn daar rond 17.00 uur weer terug.
Voor struiners uit Leersum/Maarn/Maarsbergen geldt een haal/brengservice vanaf de BSO in Maarn en Leersum. 

Kosten

Een BSO dag via BSO tegoed (als je gebruik maakt van een BSO pakket).
Nog geen contract bij SKDD: Bruto kosten € 78,33, bereken hier de nettokosten voor deze dag.

Aanmelden

Er is ruimte voor maximaal 16 kinderen, dus ben er snel bij! Aanmelden kan tot 16 april.
Ga in het SKDD ouderportaal (zie hier rechtsboven bij 'mijn SKDD') naar 'opvangkalender' en kies de gewenste locatie ‘BSO Petit Maupertuus (Struin)'.
Nieuw bij ons en nog geen ouder-login? Meld je hier aan voor eenmalige opvang.

 

Struin impressies: 

 

 

 

 

 

 

De Struiners

Struin HedeyHedey Borgsteijn: Ik houd van Struin omdat het avontuurlijk is: met Struin gaan we op pad en weten we nooit precies wat we gaan ontdekken en zien. De verrassingen van, en oog en respect voor natuur vind ik een must voor de ontwikkeling van kinderen.

 Akke Struiner

Akke Koornneef: Naast haar bevlogen werk als BSO pedagogisch medewerkster bij SKDD vind je haar ook als kampleiding bij de scouting, liefst op een zo primitief mogelijk kampeerterrein. Wat ze het liefste doet is elke dag een grote rondwandeling in het bos maken en genieten van alles om haar heen. Als Struiner zit ze hier dan ook helemaal op haar plek en boeit je graag met haar kennis over alles wat leeft in de natuur!  Van vleermuizen spotten tot vogelgeluiden herkennen en insecten-weetjes! 

Monique struinerMonique de Groot: Bos en weides zijn haar lust en haar leven. Ze werkt dan ook niet voor niets bij SKDD Bos BSO de Daltons als pedagogisch medewerkster. Graag brengt ze haar passie voor alles wat groeit en bloeit over op kinderen die hier kennis mee willen maken.

Anneke StruinerAnneke van Kerkwijk

Naast jarenlange werkervaring als creatieve duizendpoot en BSO pedagogisch medewerkster bij SKDD ook groene vingers en een groot groen hart! 
Haar passie voor alles wat leeft en groeit in de natuur kwam nog meer tot z'n recht na het volgen van een boeiende scholing bij het IVN natuureducatie. Met nog meer inspiratie voor groene activiteiten voor kinderen maakt ze elke vakantie weer een boeiend Struinprogramma!
Haar motto: 'Laat je inspireren door de omgeving en leer om echt te zien terwijl je kijkt!'

Struin Sabina close upSabina van der Linden: 
Met haar jarenlange ervaring bij ons als o.a. BSO pedagogisch medewerkster, vindt ze het geweldig om kinderen de natuur te laten ervaren. Vanaf kind al veel in de natuur te vinden tussen de beestjes in het bos, schelpen en krabbetjes bij de zee. Maar vogels en vlinders zijn haar echte passie en dat wil ze dan ook graag met de kinderen delen!

Alles over vakantie opvang

contact

Servicekantoor
Tel: 03 43 - 51 60 00
info@skdd.nl

Postbus 114 
3940 AC Doorn

Bezoekadres:
Perzikengaard 25 
3941 LP Doorn 

 

openingstijden

kinderdagverblijven:
7:30 - 18:30

peuterspeelgroepen:
8:30 - 12:00

buitenschoolse opvang:
tot 18:30

liggendmeisjeklein