struin2600

Struin! Het Natuurbelevingsproject

In alle schoolvakanties!

Struin logo transparant

Het natuurbelevingsproject voor
iedereen vanaf 6 jaar!

Natuurbeleving is belangrijk voor een gezonde lichamelijke en emotionele ontwikkeling. Ervaringen met de natuur vergroten het verantwoordelijkheidsgevoel voor de directe omgeving en bevorderen de waardering van de natuur op latere leeftijd.
Om die reden organiseren we met regelmaat natuurbelevingsprojecten. Een aantal, speciaal hiervoor geschoolde, pedagogisch medewerkers geven dit project een bijzondere impuls. De kinderen bekijken, leren, zijn zoveel mogelijk buiten en vooral zelf heerlijk actief.

Wat gaan we doen? 

fotot opvang vogelsNaar Vogelopvang Soest
Bij de Vogelopvang in Soest worden allerlei vogels opgevangen die niet (meer) vrij in de natuur kunnen overleven. Dit kunnen ook tamme en tropische vogels zijn. Ook vind je er vreemde vogels zoals egels, fretten, reptielen etc. Voor deze dieren verzorgen ze de noodopvang, waarna ze zo snel mogelijk naar een gespecialiseerde opvang gaan. We krijgen een rondleiding en uitleg over het werk wat ze doen. Ook mogen we een kijkje nemen in de dierenambulance. Ook leren we daar allerlei dingen over vogels:
- Welke vrije vogels kan je spotten in Nederland?
- Wat heb je nodig om een vrije vogel te zijn?

Vogels spotten
Na ons avontuur bij de Vogelopvang gaan we in het Driebergse bos zelf op zoek naar vogels. Met verrekijkers en een vogelboek zoeken we gelijk op wat we zien. We zijn benieuwd wie we tegenkomen!

Waar/wanneer

Dinsdag 27 februari 2018
Struin-basis-locatie: BSO Maupertuus Driebergen

Struiners uit Doorn kunnen tot 9.00 uur gebracht worden bij BSO A@penSt@art, perzikengaard 25, Doorn, en zijn daar rond 17.00 uur weer terug.
Voor struiners uit Leersum/Maarn/Maarsbergen geldt een haal/brengservice vanaf de BSO in Maarn en Leersum. 

Kosten

Een BSO dag via BSO tegoed (als je gebruik maakt van een BSO pakket).
Nog geen contract bij SKDD: Bruto kosten € 78,33, bereken hier de nettokosten voor deze dag.

Aanmelden

Er is ruimte voor maximaal 16 kinderen, dus ben er snel bij! Aanmelden kan tot 12 februari.
Ga in het SKDD ouderportaal (zie hier rechtsboven bij 'mijn SKDD') naar 'opvangkalender' en kies de gewenste locatie ‘BSO Petit Maupertuus (Struin)'.
Nieuw bij ons en nog geen ouder-login? Meld je hier aan voor eenmalige opvang.

 

Een impressie van de Struindag in
de meivakantie 2016:

 

 

 

 

 

 

De Struiners

Anneke StruinerAnneke van Kerkwijk

Naast jarenlange werkervaring als creatieve duizendpoot en BSO pedagogisch medewerkster bij SKDD ook groene vingers en een groot groen hart! 
Haar passie voor alles wat leeft en groeit in de natuur kwam nog meer tot z'n recht na het volgen van een boeiende scholing bij het IVN natuureducatie. Met nog meer inspiratie voor groene activiteiten voor kinderen maakt ze elke vakantie weer een boeiend Struinprogramma!
Haar motto: 'Laat je inspireren door de omgeving en leer om echt te zien terwijl je kijkt!'

 Akke Struiner

Akke Koornneef: Naast haar bevlogen werk als BSO pedagogisch medewerkster bij SKDD vind je haar ook als kampleiding bij de scouting, liefst op een zo primitief mogelijk kampeerterrein. Wat ze het liefste doet is elke dag een grote rondwandeling in het bos maken en genieten van alles om haar heen. Als Struiner zit ze hier dan ook helemaal op haar plek en boeit je graag met haar kennis over alles wat leeft in de natuur!  Van vleermuizen spotten tot vogelgeluiden herkennen en insecten-weetjes! 

Monique struinerMonique de Groot: Bos en weides zijn haar lust en haar leven. Ze werkt dan ook niet voor niets bij SKDD Bos BSO de Daltons als pedagogisch medewerkster. Graag brengt ze haar passie voor alles wat groeit en bloeit over op kinderen die hier kennis mee willen maken.

Alles over vakantie opvang

contact

Servicekantoor
Tel: 03 43 - 51 60 00
info@skdd.nl

Postbus 114 
3940 AC Doorn

Bezoekadres:
Perzikengaard 25 
3941 LP Doorn 

 

openingstijden

kinderdagverblijven:
7:30 - 18:30

peuterspeelgroepen:
8:30 - 12:00

buitenschoolse opvang:
tot 18:30

liggendmeisjeklein