sliderdaltons

Buitenschoolse opvang de Daltons Bos BSO

Midden in het bos vind je Bos BSO de Daltons, de BSO voor kinderen van alle Doornse scholen. Met bijna onbeperkte buitenspeelmogelijkheden en een ruime binnenruimte de ideale plek voor elk kind. Het team is gespecialiseerd in de relatie tussen natuur en kinderen en ondernemen veel natuurgerichte activiteiten. De kinderen zijn zoveel mogelijk buiten midden in het bos waar groene activiteiten dagelijks op het programma staan. Ervaringen met de natuur vergroten het verantwoordelijkheidsgevoel voor de directe omgeving en bevorderen de waardering van de natuur op latere leeftijd.

Natuurlijk buiten spelen!

We stimuleren de ontwikkeling van kinderen door ze buiten allerlei uitdagingen aan te bieden. Het bos biedt ons veel mogelijkheden en geeft kinderen de ruimte veel te ontdekken. Balanceren op boomstammen betekent je evenwicht oefenen, het maken van een hut stimuleert je fantasie, levend stratego geeft je naast veel beweging meer inzicht in het inschatten van risico’s en het werken met natuurlijke materialen bevordert je creativiteit. Ook biedt het grasveld volop de ruimte voor allerlei sport-activiteiten!

Natuurlijk binnenspel!

Naast de bijna onbeperkte buiten mogelijkheden zorgen we ook in de ruime binnenruimte voor een ontwikkelingsgericht aanbod en een vertrouwde en plezierige omgeving. IMG 20181101 163213 verkleind Kinderen die even toe zijn aan wat rust, zich terug willen trekken of een activiteit willen ondernemen die binnen gewoon beter werkt geven we de ruimte! Ook in de ruime keuken staan de activiteiten centraal, 'natuurlijk koken' is een van de onderdelen waar het team samen met de kinderen mee bezig is!

Pedagogisch werkplan

In het pedagogisch werkplan Bos BSO de Daltons lees je alles over onze werkwijze op deze vestiging. Het werkplan is onderdeel van ons pedagogisch beleid dat bestaat uit het pedagogisch fundament en de pedagogische werkplannen. Het pedagogisch fundament beschrijft onze visie en basiswaarden. Dit pedagogisch werkplan is de vertaling daarvan naar de praktijk op Bos BSO de Daltons.

BSO in de schoolvakanties

Ook elke schoolvakantie bieden we kinderen een uitdagend en gezellig activiteitenprogramma. We zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk bekende medewerk(st)ers werken en dat de kinderen leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. Daarom zijn er elke vakantie een aantal vaste vestigingen geopend en wordt uw kind zoveel mogelijk op een vaste vestiging in dezelfde vakantiegroep opgevangen.

Wat is er te beleven?
Dagelijks bieden we meerdere activiteiten tegelijk aan voor verschillende leeftijden. De kinderen kiezen bij aankomst aan welke activiteiten ze deel willen nemen. Elke vakantie is er een afwisselend aanbod van spel & sport, creatief, expressie en natuurbelevingsactiviteiten. Daarnaast blijft er voor de kinderen uiteraard ook ruimte voor eigen initiatieven en vrij spel. Op die manier zorgen we ervoor dat de BSO een plek is voor avontuur en rust, voor structuur én uitdaging.

Bekijk hier de BSO activiteitenprogramma's schoolvakantie

Diensten

Oudercommissie

Ook interesse?

Contact

Drift 100, 3941 DD Doorn
T: 06 - 45 31 41 77
T: 06 - 83 12 26 82 (pendeldienst)
E: 
bsodedaltons@skdd.nl         
Routebeschrijving 
LRK Registratienummer 122107731

GGD Inspectierapportfacebookicon1
Daltons op Facebook

Teammanager
Ine Willemsen
06 - 45 16 85 51
i.willemsen@skdd.nl

Ine a

Activiteiten

Benieuwd naar het activiteitenprogramma? Klik hier

contact

Servicekantoor
Tel: 03 43 - 51 60 00
info@skdd.nl

Postbus 114 
3940 AC Doorn

Bezoekadres:
Perzikengaard 25 
3941 LP Doorn 

 

openingstijden

kinderdagverblijven:
7:30 - 18:30

peuterspeelgroepen:
8:30 - 12:15

buitenschoolse opvang:
tot 18:30

liggendmeisjeklein

 

direct aanmelden