sliderdaltons

Buitenschoolse opvang de Daltons Bos BSO

Midden in het bos vind je Bos BSO de Daltons, de BSO voor kinderen van alle Doornse scholen. Met bijna onbeperkte buitenspeelmogelijkheden en een ruime binnenruimte de ideale plek voor elk kind. Het team is gespecialiseerd in de relatie tussen natuur en kinderen en ondernemen veel natuurgerichte activiteiten. De kinderen zijn zoveel mogelijk buiten midden in het bos waar groene activiteiten dagelijks op het programma staan. Ervaringen met de natuur vergroten het verantwoordelijkheidsgevoel voor de directe omgeving en bevorderen de waardering van de natuur op latere leeftijd.

Natuurlijk buiten spelen!

We stimuleren de ontwikkeling van kinderen door ze buiten allerlei uitdagingen aan te bieden. Het bos biedt ons veel mogelijkheden en geeft kinderen de ruimte veel te ontdekken. Balanceren op boomstammen betekent je evenwicht oefenen, het maken van een hut stimuleert je fantasie, levend stratego geeft je naast veel beweging meer inzicht in het inschatten van risico’s en het werken met natuurlijke materialen bevordert je creativiteit. Ook biedt het grasveld volop de ruimte voor allerlei sport-activiteiten!

Natuurlijk binnenspel!

Naast de bijna onbeperkte buiten mogelijkheden zorgen we ook in de ruime binnenruimte voor een ontwikkelingsgericht aanbod en een vertrouwde en plezierige omgeving. IMG 20181101 163213 verkleind Kinderen die even toe zijn aan wat rust, zich terug willen trekken of een activiteit willen ondernemen die binnen gewoon beter werkt geven we de ruimte! Ook in de ruime keuken staan de activiteiten centraal, 'natuurlijk koken' is een van de onderdelen waar het team samen met de kinderen mee bezig is!

BSO in de schoolvakanties

In de schoolvakanties zijn er meerdere mogelijkheden:
Natuur: Bos BSO de Daltons wordt regelmatig op maandag, dinsdag en donderdag in de vakantie 'omgetoverd' tot een uitgebreide Struinlocatie. Dit houdt in dat de kinderen de hele dag uitgebreid aan de slag gaan met allerlei uitdagende natuurbelevings activiteiten. En natuurlijk trekken we er ook regelmatig op uit.
All-round programma: Voor een breed afwisselend activiteitenprogramma met spel, beweging, creativiteit en een bijzonder uitstapje kan meegedaan worden met het programma bij BSO A@p en St@art. 
Met iedere vakantie een ander thema, zoals 'Van cactus tot cobra' of 'Van Iphone tot Ice-age'. De programma's bieden voor ieder wat wils.
Theater: Ben je een echte theaterliefhebber doe dan mee met de PodiumSkills dag, die bijna elke vakantie op een van onze locaties plaatsvindt.
Sport: Ook kan er gesport worden bij een van onze Sport BSO's in Doorn of Driebergen. Met een speciaal sportprogramma maken de Sport-pedagogisch medewerkers er elke keer weer een topweek van! Ook worden er op de Sport BSO regelmatig sportieve uitstapjes gemaakt zodat geen sportdag hetzelfde is.

Bekijk hier alle mogelijkheden in de schoolvakanties.

Diensten

Oudercommissie

Ook interesse?

Contact

Drift 100, 3941 DD Doorn
T: 06 - 45 31 41 77
T: 06 - 83 12 26 82 (pendeldienst)
E: 
bsodedaltons@skdd.nl         
Routebeschrijving 
LRK Registratienummer 122107731
(LRK t/m 23-08-2015 108426683)

GGD Inspectierapportfacebookicon1
Daltons op Facebook

Teammanager
Ine Willemsen
06 - 45 16 85 51
i.willemsen@skdd.nl

Ine a

Activiteiten

Benieuwd naar het activiteitenprogramma? Klik hier

contact

Servicekantoor
Tel: 03 43 - 51 60 00
info@skdd.nl

Postbus 114 
3940 AC Doorn

Bezoekadres:
Perzikengaard 25 
3941 LP Doorn 

 

openingstijden

kinderdagverblijven:
7:30 - 18:30

peuterspeelgroepen:
8:30 - 12:15

buitenschoolse opvang:
tot 18:30

liggendmeisjeklein

 

direct aanmelden