sliderdikkertjedapdrinkenenkijken

Peuterspeelgroep Hummelhonk

Samen met BSO ’t Zonnetje maakt peuterspeelgroep Hummelhonk gebruik van een sfeervol en knus gebouw aan de Weidestraat. Hummelhonk is de peuterspeelzaal variant in Driebergen waarbij kinderopvangtoeslag mogelijk is voor werkende ouders. De ruime, afgeschermde tuin rondom de locatie zorgt buiten voor volop speelplezier. De groep is geopend in de ochtend.

Pedagogisch werkplan

In het pedagogisch werkplan Peuterspeelgroep Hummelhonk lees je alles over onze werkwijze op deze vestiging. Het werkplan is onderdeel van ons pedagogisch beleid dat bestaat uit het pedagogisch fundament en de pedagogische werkplannen. Het pedagogisch fundament beschrijft onze visie en basiswaarden. Dit pedagogisch werkplan is de vertaling daarvan naar de praktijk op Peuterspeelzaal 't Kwetternest. 

VVE Methode Puk en Ko/Uk en Puk

Er wordt gewerkt volgens de Vroeg- en Voorschoolse Educatie methode (VVE) Puk en Ko/Uk en Puk, een speciaal op jonge kinderen gerichte methode, waarbij veel aandacht is voor de totale ontwikkeling van peuters.
Bij de peutergroep is van alles te beleven en bereiden we kinderen op een prettige manier voor op de basisschool. We zijn actief bezig met het vergroten van de woordenschat en met ontwikkeling van de sociale emotionele- en motorische vaardigheden. De thema’s die in de Puk en Ko/Uk en Puk aan de orde komen liggen dicht bij de belevingswereld van kinderen in de peuterleeftijd. Per thema ontvangen ouders uitleg en oefenmateriaal, waarmee ze thuis met hun kind aan de slag kunnen.

Dagindeling

We beginnen in een kring, waar iedereen wat kan vertellen. Aan de hand van pop Puk wordt verteld wat we gaan doen. De geplande activiteit heeft altijd te maken met het thema van die periode, zoals 'Knuffels', 'Hoera, een baby', 'Regen' en 'Dit ben ik'. Daarna gaan we spelen en met een groepje aan het werk met de thema activiteit. Dit onderbreken we om fruit te eten, wat te drinken en liedjes te zingen. Daarna gaan we weer vrij spelen en met de thema activiteit verder. Om half 12 gaan we allemaal buiten spelen en aansluitend worden de kinderen opgehaald. Ook organiseren we af en toe uitstapjes of is er een feestje. Zo bezoeken we de bibliotheek, de supermarkt voor een boodschap of brengen een bezoekje aan de kinderboerderij.

Contact

Weidestraat 5, 3971 CH Driebergen
T: 06 - 31 55 29 28 
T: 03 43 - 72 31 09
E: 
hummelhonk@skdd.nl         
Routebeschrijving 
LRK Registratienummer 595187419

GGD Inspectierapport

 

Teammanager
Ilse van der Weerd
06 - 49 66 86 81
i.vanderweerd@skdd.nl

Ilse teammanager

contact

Servicekantoor
Tel: 03 43 - 51 60 00
info@skdd.nl

Postbus 114 
3940 AC Doorn

Bezoekadres:
Perzikengaard 25 
3941 LP Doorn 

 

openingstijden

kinderdagverblijven:
7:30 - 18:30

peuterspeelgroepen:
8:30 - 12:15

buitenschoolse opvang:
tot 18:30

liggendmeisjeklein

 

direct aanmelden