Eetmomenten bij de opvang

We horen regelmatig van ouders ‘Heeft ze dat gegeten? Thuis lust ze dat niet…’. Het is bijzonder om te zien hoe een andere setting samen met anderen, kinderen kan stimuleren om nieuwe smaken te ontdekken.

Wil je weten hoe wij dit doen? Lees dan hier verder.


Veilig slapen

Veilig slapen vinden we bij Kinderopvang SKDD een belangrijk onderdeel van het dagritme van een baby. Een uitgerust kind heeft vaker een goede weerstand, zit goed in z’n vel en maakt een gezonde ontwikkeling door.
Al onze medewerkers werken volgens ons protocol ‘Veilig slapen’. Hierin omschrijven we alle afspraken en richtlijnen zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je kind hier zo goed mogelijk in ondersteund wordt. Wist je dat we verschillende manieren kunnen inzetten om ervoor te zorgen dat je kind makkelijker kan ontspannen? Bekijk hier de hoofdpunten uit ons ‘Veilig slapen’ protocol.


Het begint pas echt bij beweging

Al rollend, kruipend of rennend de wereld ontdekken. Het lijkt vanzelfsprekend voor kinderen. En toch brengen kinderen grote delen van de dag zittend door. Waarom is beweging belangrijk, hoe werkt dat in een kinderbrein en wat kunnen wij hiermee?

Bekijk het hier


We vieren deze maand ons 25-jarig jubileum

Op 31 maart 1998 werd SKDD ‘geboren’ uit een combinatie van een aantal opvanglocaties in de regio. Maar eigenlijk begon het al ruim 50 jaar geleden met Stichting Peuterspeelzaal Hummelhonk aan de Weidestraat in Driebergen.

Waar in de beginjaren kinderopvang vaak als extraatje werd gezien voor een kind is het nu op weg een basisvoorziening te worden voor ieder kind. Aldus de plannen van de landelijke overheid om kinderopvang vanaf 2027 zo goed als gratis te maken. Kinderopvang SKDD is in die jaren meegegroeid met de maatschappelijke ontwikkelingen in de regio. Lees er hier alles over in Ons verhaal.

Feestweek

Eind september maken we er een feestelijke jubileumweek van voor kinderen, ouders en medewerkers. Ruim 2100 kinderen met ouders zijn uitgenodigd op de verschillende vestigingen voor een nazomerfeest. Onze voorbereidingen zijn in volle gang, we hebben er zin in!


Onze Rituelen

Ieder kind heeft eigen rituelen en samen op de groep maken we nieuwe; samen zingen we in onze kinderdagverblijven als we gaan eten, zwaaien we voor het grote raam bij een afscheid of lezen een verhaaltje op de bank voor het slapen gaan.

Deze rituelen zorgen voor herkenning, vergroten het groepsgevoel en geven veel plezier. In onze kinderdagverblijven zie je dit onder andere terug in meerdere liedjes die we dagelijks zingen met de kinderen. Ken jij ze al? Bekijk en luister ze hier


Even wennen

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Voor kinderen is het een nieuwe ervaring in een onbekende omgeving. Dat vraagt om een zorgvuldige overgang. Lees er hier meer over 


Nieuw: Bos BSO Driebergen

Nieuw in Driebergen vanaf 22 augustus voor alle kinderen van WereldKidz Dolfijn en CBS de Zonheuvel Driebergen, de Bos BSO van SKDD. Dé natuurlijke plek waar samen ontdekken en avonturen beleven voorop staan. Lees er hier alles over…

Een plek met structuur én uitdaging. Met rust én avontuur.

Welke opvang past bij je kind?

Babygroep

Zoek je een rustige en veilige omgeving voor je kind dan kan de babygroep een geschikte keuze zijn.

Lees meer

Peutergroep

In de peutergroep zijn kinderen vanaf ongeveer 2 jaar van harte welkom!


Lees meer

0 - 4 jaar groep

Groot worden door van elkaar te leren.Lees meer