pettefletspelenmetleidster

Kinderdagverblijf de Petteflet

Het kleinschalige en knusse Kinderdagverblijf de Petteflet vormt samen met peuterspeelgroep Dikkertje Dap en BSO Smeerkees, Kindcentrum de Petteflet. Samen met r.k. Daltonschool Valkenheuvel zijn we gevestigd in een mooi en overzichtelijk gebouw.

Kinderen van 0 - 4 jaar zijn welkom in de baby- of peutergroepen. Naast de knusse groeps- en speelruimtes, zijn de kinderen ook dagelijks te vinden in de bijzondere ontdektuin.

Babygroepen

De enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een gezellige, vertrouwde omgeving waar de kinderen zich prettig voelen. De baby’s gaan tot ongeveer 2 jaar naar de babygroep waar wordt gesnoezeld, gekroeld, babymassage wordt gegeven en kleine spelletjes worden gedaan. Ze worden met veel aandacht gevolgd en gestimuleerd in hun ontwikkeling bij het contact maken met anderen, het kruipen, lopen en praten.
De groepsruimtes zijn knusse plekken waar baby's veilig kunnen rondkruipen of fijn op zichzelf kunnen spelen in een box of een slaapje doen in het slaapgedeelte. De dreumesen vinden in de kast of speelhoek precies wat ze nodig hebben voor hun spel. In de ontdektuin is er speciaal voor de baby's een afgescheiden veilig gedeelte waar veel te ontdekken is.

Peutergroepen

Vanaf ongeveer 2 jaar zijn kinderen welkom in een van de 2 peutergroepen waar een gevarieerd aanbod is van spelmateriaal en activiteiten. Bv. dans, muziek maken, of we toveren de hal om tot een heus atelier. Als het weer het maar even toe laat, gaan we met de kinderen naar buiten. We stappen zo vanuit de groepsruimte de gezellige ontdektuin in. Er kan naar hartelust worden gerend, gefietst, en in de zandbak gespeeld. Soms gaan we naar het speelveld langs het Jagerspad of brengen we met de bakfiets een bezoekje aan de kinderboerderij.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs om zelf een kijkje te nemen, u bent van harte welkom.

Samen muziek maken

VB20810 bijgeknipt en verkleind a

Samen zingen en muziek maken is een vast onderdeel in ons dagelijkse programma. Muziek maken of ervaren heeft een positieve invloed op de groepssfeer; het versterkt de interactie tussen kinderen onderling, maar ook tussen het kind en de pedagogisch medewerker. Lees er hier alles over

Pedagogisch werkplan

In het pedagogisch werkplan Kinderdagverblijf de Petteflet lees je alles over onze werkwijze op deze vestiging. Het werkplan is onderdeel van ons pedagogisch beleid dat bestaat uit het pedagogisch fundament en de pedagogische werkplannen. Het pedagogisch fundament beschrijft onze visie en basiswaarden. Dit pedagogisch werkplan is de vertaling daarvan naar de praktijk op Kinderdagverblijf de Petteflet.

Diensten

  • Babygroepen
  • Peutergroepen
  • Reguliere dagopvang van 7.30 - 18.30 uur

Oudercommissie

Alles over de oudercommissie
De oudercommissie is te bereiken via oc.depetteflet@skdd.nl
Meer informatie over ouderparticipatie

 

 

 

Contact

Jagerspad 4, 3972 XL Driebergen
Telefoon: 03 43 - 72 31 80

Floddertjes: 0343 - 72 31 83
Minoes: 0343 - 72 31 82
Pippeloen: 0343 - 72 31 81
Stampertjes: 0343 - 72 31 84


Routebeschrijving
LRK registratienummer: 155547525
GGD inspectierapport

Volg de Petteflet op Facebook facebookicon1

contact

Servicekantoor
Tel: 03 43 - 51 60 00
info@skdd.nl

Postbus 114 
3940 AC Doorn

Bezoekadres:
Perzikengaard 25 
3941 LP Doorn 

 

openingstijden

kinderdagverblijven:
7:30 - 18:30

peuterspeelgroepen:
8:30 - 12:15

buitenschoolse opvang:
tot 18:30

liggendmeisjeklein

 

direct aanmelden