Leuk dat je er was

Hier zit muziek in!

Wat leuk dat je de tijd hebt genomen voor een rondleiding bij een van onze kinderdagverblijven! Heb je al gezien wat je hebt meegekregen? Juist, de eitjes! Maar waarom eitjes, vraag je je misschien af? Hier zit er meer achter dan je denkt! We vertellen je er graag meer over, want er zit muziek in!

Bij al onze kinderdagverblijven worden schudeitjes gebruikt tijdens het dagelijks muziekprogramma. Elk eitje heeft zijn eigen unieke geluid. En je kunt er van alles mee doen, van zachtjes schudden tot harder. Of boven je hoofd houden en daarna achter je rug verstoppen. Ze zijn handzaam, zelfs de jonge kinderen kunnen er als snel muziek mee maken.

Wist je dat we de kinderen altijd muziek laten maken met twee eitjes tegelijkertijd? Eén in elke hand. Dit stimuleert namelijk de verbinding tussen de linker- en rechter hersenhelft en is dus goed voor de ontwikkeling!

Dagelijks muziekprogramma

In ons dagelijks muziekprogramma maken kinderen al spelenderwijs kennis met allerlei muzikale vormen. Aan de hand van muziekkaarten met toepasselijke thema’s is elk programma uniek en geeft het toch structuur.

Ieder programma bestaat uit een vast begroetingslied en muzikale activiteiten die de spraak- taal- en motorische ontwikkeling stimuleren, een muzikaal themaspel en een vaste afsluiting.

Lees hier meer over ons
Dagelijks muziekprogramma

Waarom dan eigenlijk?

Muziek maken en erbij zingen vinden we belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Bij jonge kinderen gaat zingen vooraf aan de taalontwikkeling. Als je zingt gebruik je dezelfde gebieden in de hersenen waar motorische activiteit plaatsvindt die nodig is voor spraak.

Door te spelen met klanken oefenen kinderen hun spraakvaardigheden. Baby’s blijken sterker op zang te reageren dan op spraak. Om beter met een kind in contact te komen zingen we dus graag.

Lees hier meer over
Waarom zingen zo belangrijk is